Sådan bliver du en bedre fotograf

Elsker du klik-klik lyden fra et godt spejlreflekskamera? Er du vild med at bruge din iPhone til lidt mere end bare at scrolle gennem Instagram? Hvis du i det hele taget, drømmer om at skabe noget med billeder, så er der en hel masse ting, der er gode at have styr på.

Kom i gang med at fortælle og bliv en bedre fotograf med disse 3 simple steps til inspiration.

Hvad vil du tage billeder af?

Hvis du er seriøs omkring fotografering, så er det først og fremmest vigtigt, at du har en klar ide om, hvad du gerne vil tage billeder af. Er det naturfotografi, der inspirerer dig? Eller skarpe portrætfotografier? Eller vil du gerne være dér hvor det sker, og reporterer hvad du ser?

Fotografi er sådan set bare en måde at fortælle en historie på, så når du først ved, hvilken historie, du gerne vil fortælle, så bliver det også nemmere at have overblik over de næste steps. Lav gerne et mindmap og skriv ideer ned, så du har dem til næste gang du mangler inspiration.

Hav styr på dit udstyr

At være fotograf, hvad enten det er en profession eller en hobby, er ikke nødvendigvis et billigt erhverv. De fleste professionelle fotografer har dyre kameraer og flere forskellige objektiver, der kan skiftes ud, så kameraet får en hel masse udvidelser.

Det kan dog også sagtens lade sig gøre at tage billeder på sin telefon. Særligt hvis du har en af de nyere iPhones er mulighederne mange. Hvis du ikke har helt styr på dit udstyr, så kan det anbefales at læse anmeldelser af forskellige kameraer og/eller mobiler. Mangler du penge til det, kan du eventuelt tage et kviklån, som kan betale sig på længere bane. Læg dog mærke til hvor højt ÅOP er – jo højere, jo mere skal du af med, når lånet skal betales tilbage.

Få inspiration af andre

Sidst men ikke mindst er der masser af dygtige fotografer ude i verden. Så sørg for at følge nogle på Instagram og andre fotosider. Det er også en rigtig god ide at opsøge fotoudstillinger og museer, så du hvad, hvordan profferne gør det.